');
De beleving: muziek en wijn

Bardo: het muziekstuk dat rust, kracht en verlangen verklankt, heeft ook een smaakvolle ondersteuner. Namelijk de Pinot Noir van Wijngoed Thorn.

Mieke Vorselen van Wijngoed Thorn vertelt waarom deze compositie en deze wijn elkaar aanvullen:

“Een druivenstok staat ook symbool voor rust en kracht. De wortels van een druivenstok gaan zeer diep en kunnen wel tot 20 meter lang worden. Dit geeft de vastberadenheid van de plant goed weer.

Ze ontwikkelt zich naar gelang het seizoen; in de winter kalm en in rust, in het voorjaar komt ze vol verlangen tot bloei om in de zomer haar hoogtepunt te bereiken en prachtige druiventrossen voort te brengen. Dit herhaalt zich daarna weer en vormt zo een hele krachtige cirkel van leven.

Dit komt het meest volledig tot uiting in de Pinot Noir. Deze wijn heeft zowel hele verfijnde, sensuele fruittonen alsook een krachtige body. Een wijn die veel geheimen heeft en deze langzaam prijsgeeft tijdens het proeven. Smaken komen naar voren onder invloed van temperatuur en tijd.

Een wijn die met het verstrijken van de jaren steeds meer diepgang en harmonie ontwikkelt.

Daarbij is Pinot Noir een druif die in de wijngaard het beste tot zijn recht komt bij een lange, gelijkmatige afrijping. Geen snelle jongen dus, maar ook hier weer veel geduld en rust om zo tot het beste resultaat te komen.”

Proost!

Gesprek starten
1
💬 Contact!
Hallo, vertel maar .....