');

Woorden zijn vingers die wijzen naar de maan, zeggen ze in zen. De vingers die wijzen zijn een vorm om dichter bij die maan te komen, maar ze zijn niet de maan. Woorden kunnen een ervaring beschrijven, maar ze zijn niet de ervaring.

Woorden hebben wel de kracht om dichtbij te komen.
Zo dichtbij als mogelijk is.
Eén zin is soms voldoende.

Lees verder om te lezen welke zin mijn leven veranderde. En waarom.

Vanaf het eerste moment van geboorte communiceren we met de wereld om ons heen. Het begint met geluiden, gezichtsuitdrukkingen en gebaren. Al snel gevolgd door een soort gebrabbel dat we leren omzetten in verstaanbare woorden.
En daarmee betreden we een nieuwe wereld. Want we kunnen duidelijker maken wat we wél en niet willen. Hoe vaardiger we worden in onze woordenschat, hoe beter we kunnen duiden wat precies we willen.

Er zijn mensen die met heel veel woorden heel weinig kunnen zeggen.
Er zijn ook mensen die met heel weinig woorden heel veel kunnen zeggen.

Soms is één zin voldoende om het verschil te maken.

Voor mij was dat de zin ‘je kunt het maar één keer goed doen’, uitgesproken door een kennis vlak na het overlijden van mijn moeder. Ik twijfelde of ik mijn idee voor de uitvaart wel moest doorzetten, maar deze zin gaf mij net het zetje in de rug dat ik op dat moment nodig had. En ik grijp er nog regelmatig naar terug als ik niet het lef heb of om andere redenen aarzel.

Je kunt je hele leven beschrijven, anekdotes met vrienden bespreken of je diepste gevoelens aan het papier toevertrouwen.je kunt het maar één keer goed doen
Maar het start allemaal met één zin.

Welke is dat voor jou?

Mail me één zin, gesproken of gelezen, gewhatsappt of gemaild, die je leven veranderde. Groots of klein.
marielle@VerteldT.nl

Wil je geïnspireerd en uitgenodigd worden?
Kijk dan eens naar de Inspiratieweken: in 6 weken ontvang je 21 mails die je bewustzijn verruimen, waardoor jij meer rust zult ervaren.

Gesprek starten
1
💬 Contact!
Hallo, vertel maar .....