');

Gewoon Zien Wat er is
Als je iets al kunt, lijkt het heel ‘gewoon’ wat je doet.

Zo is lopen* voor de meesten van ons iets dat je ‘gewoon’ doet, daar denk je niet meer over na. Je zet ‘gewoon’ je ene voet voor de andere, je beweegt je voort en we noemen dat lopen.

Er was een tijd dat lopen niet gewoon voor je was.
Nieuwsgierig keek je om je heen en misschien ook wel verbaasd, naar de mensen die zich rechtop, staand op hun benen, van de ene hoek van de kamer naar de andere bewogen.

En je dacht: “Dat wil ik ook!
Ik wil ook kunnen gaan en staan waar ik wil. In dat tempo. En met dat gemak.” Dus bestudeerde je het gedrag van de lopende mens en ging je dat, stapje voor stapje, nadoen. Et voilà, na heel veel oefening, vallen en weer opstaan, verstond ook jij het kunstje van ‘lopen’.
Een vaardigheid die je je eigen maakte, waar je zelden over hoeft na te denken en waar je vandaag de dag nog heel veel profijt van hebt.

Zo heb jij heel veel kwaliteiten, talenten, geperfectioneerde vaardigheden die jij als ‘gewoon’ betitelt.

Dingen waar je heel goed in bent en die je in de loop van de tijd je zo eigen hebt gemaakt, dat je dit als ‘gewoon’ bent gaan beschouwen. Maar die voor een ander heel uitzonderlijk zijn.

Jouw focus ligt misschien voornamelijk op de vaardigheden die je nog niet zo heel goed beheerst. Zaken die, volgens jou, beter moeten. Waardoor je een beeld van jezelf schept, dat maar een halve waarheid is. Je ervaart druk, onrust en hebt het gevoel dat je het nooit goed genoeg doet. Het uitzonderlijke in jou zie je niet meer, want het is ‘gewoon’ geworden.

Gewoon zien wat er óók is, doe je door betekenis te geven aan gebeurtenissen uit je leven die er voor jou toe doen. Anekdotes, verhalen die wél nog in je zitten, maar die op de achtergrond zijn geraakt. Of gebeurtenissen die je, met je kennis van nu, van een andere betekenis kunt voorzien. Zodat ze je ondersteunen in ‘jezelf zijn’ in plaats van tegen je te werken.

Wan je bent niet alleen ‘gewoon’, je bent óók uitzonderlijk!
De keuze is aan jou. Wat wil jij zien?

Gewoon zien wat er is: breng al schrijvend aspecten en gebeurtenissen in je leven onder woorden. Ergens woorden aan geven, maakt dat je woorden een onbeschreven bladgeeft aan jezelf. Jezelf verwoorden en betekenis geven, jezelf ZIJN.

Schrijvend coachen, ook wel online coaching genoemd, laat je in alle rust ontdekken wie je bent en wie je wilt zijn. Met dit 10-daagse traject via e-mail zie je gewoon wat er is: JIJ.

* Ik noem hier lopen. Mocht lopen voor jou niet vanzelfsprekend zijn, dan vul je hier een andere vaardigheid in. Bijvoorbeeld haren kammen, auto rijden, lezen enzovoort.

Je kunt in mijn agenda – onderstaand – aangeven wanneer je wilt starten.
Wil je me eerst even spreken, dan plan je een GRATIS prikkelgesprek in.

Laden...

 

Gesprek starten
1
💬 Contact!
Hallo, vertel maar .....