');

“Jij redt het wel” zei mijn moeder tegen mij op haar sterfbed.
Ik was in de war en voelde me losgelaten. Zei ze nu echt dat ik verder zou kunnen leven zonder haar steun? Dat ik haar niet nodig had?

Een gebeurtenis met weinig woorden, die enorm veel impact heeft gehad. De woorden die mijn moeder tegen mij zei, zetten mij in eerste instantie een stap terug. Hoe kon zij mij zomaar los- en alleen laten?

Wat ze echter bedoelde en wat ik op dat moment niet zag, was dat zij mij sterk en krachtig genoeg vond om een groot verdriet te dragen. Pas toen ik de betekenis van haar woorden begreep, wist ik dat zij mij als geen ander kende en al lang gezien had dat ik niet het afhankelijke meisje ben, waar ik mezelf voor aanzag, maar juist een vrouw die krachtig genoeg is om haar eigen weg te bewandelen.

Vaak zijn het juist deze kleine voorvallen die wij als landmarks op ons levenspad tegenkomen. Wegwijzers die je een kant op laten gaan. Ook in jouw leven zijn er gebeurtenissen, voorvallen die jou een bepaalde kijk op jezelf en je leven hebben gegeven. Je hebt je eigen werkelijkheid gecreëerd.

Door deze momenten opnieuw te bekijken, vanuit een ander perspectief, ontdek je dat er ook andere betekenissen aan de gebeurtenis gegeven kunnen worden.
Betekenissen die je misschien eerst niet zag, maar die er wel zijn. Die een ander licht werpen op de werkelijkheid.

Als je ook die andere werkelijkheid kunt toevoegen, kun je het verhaal van je leven bijsturen en kun je er een andere wending aan geven.
Een wending die jou brengt waar je wilt zijn.

Gesprek starten
1
💬 Contact!
Hallo, vertel maar .....