');
Wat we niet doen, is zorgen

Een ondernemend zorgechtpaar zag na jarenlange ervaring dat het anders kan in de ouderenzorg. Ze verbouwden een zorginstelling om een nieuw thuis te kunnen geven aan ouderen die afhankelijk zijn van 24-uurs-zorg en waar geleefd wordt in het ritme van de dag. Hun adagium Wabi Sabi -de schoonheid van imperfectie- klinkt in de hele organisatie. Niet alleen bij bewoners wordt gekeken naar de mogelijkheden, zeker ook de medewerkers worden begeleid in en gewaardeerd om hetgeen ze kunnen. Dat zorgt voor een stimulerende woon- en werkomgeving.

Vanaf het allereerste begin werden medewerkers meegenomen in de andere manier van werken. Onder andere door het aanbieden van workshops ‘luisteren is ook werken’ en ‘vrijmoedig spreken’. Enkele medewerkers werden persoonlijk gecoacht op vaardigheden die nog versterkt mochten worden. De bewoners voelen zich thuis en medewerkers ervaren hun werk niet als werk.

Ik ga wel naar mijn werk, maar eigenlijk is het méér dan dat. Ik zie het ook niet echt als werken. Het is voor mij een hele mooie verlenging en uitbreiding van het vrijwilligerswerk dat ik al deed.

Bert

Gastheer bij De Bolder

Gesprek starten
1
💬 Contact!
Hallo, vertel maar .....