');

OUD – Ervaringen

Resultaten:
Van een zorgorganisatie kreeg ik de mooie opdracht om de vrijwilligers mee te nemen in de veranderingen in de zorg. Dit deed ik door verhalen op te halen bij de bewoners, de verzorgenden en de vrijwilligers. Vervolgens schreef ik een visieverhaal dat door de procesbegeleidster vrijwilligers werd gepresenteerd tijdens een bijeenkomst. Na de presentatie van het visieverhaal stapte één van de verzorgenden naar voren en vertelde het verhaal ‘een bijzondere wens’. Met dit verhaal wilde ze aangeven wat ze geleerd had tijdens het proces waar we door heen waren gegaan. Namelijk écht luisteren. Letterlijk zei ze: “Ik heb de wens van deze bewoonster al heel vaak gehoord, maar ik heb nu pas echt geluisterd.”

Het verhaal vindt nu zijn weg in de organisatie, om zowel vrijwilligers als verzorgenden te laten zien / horen wat het verschil kan zijn tussen horen en luisteren.
Tevens wordt dit verhaal getoond aan studenten, die de cursus Strategic Storytelling volgen in hun masteropleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Radboud Universiteit, als concreet voorbeeld bij de theorie, omdat het heel mooi het process van storytelling illustreert.

Reacties van degenen die kennis gemaakt hebben met VerteldT:
“goed begrepen wat wij als team nodig hadden. We hadden behoefte aan duidelijkheid voor onszelf en we waren op zoek naar wat ons als team verbond”
“de koers werd duidelijk en we zitten weer op 1 lijn”
“doordat je onpartijdig bleef, zette je me aan het denken en gaf je me inzicht”
“er zijn kwartjes gevallen. Omdat je geregeld stukjes tekst kort samenvat, maak je het tastbaar. Het mooie vond ik dat we eigenlijk samen het verhaal maakten, omdat we er steeds bij werden betrokken. We kunnen ergens op teruggrijpen”
“Ik heb de workshop storytelling als heel bijzonder ervaren. Aan de hand van een ‘heel gewoon’ verhaal over een gebeurtenis in je leven, kun je zo veel waardes ontlenen. En het reikt je heel veel verbinding naar anderen aan. Uitstekende methode om net een laagje dieper te gaan”
“Ik ben onder de indruk van de kracht van storytelling onder begeleiding van jou”

Gesprek starten
1
💬 Contact!
Hallo, vertel maar .....