');
OUD – Ontmoet me

Rust, kracht en verlangen: de pijlers waarop mijn leven is gebaseerd.

Taal heeft mijn bijzondere interesse.
Uit nieuwsgierigheid volgde ik de NLP-opleidingen om te leren wat taalpatronen blootleggen. Ik kwam tot de verrassende ontdekking dat dat heel veel is, mits je goed luistert. Het werd een tocht naar binnen waar ik – eerlijk gezegd – niet altijd blij van werd. Het verdriet, de onzekerheid en de beschuldigingen die ik had verpakt met mooie woorden, werden genadeloos van hun strikje ontdaan. Kaal en bloot lagen ze voor me, te bibberen voor het oordeel dat ik over hen zou uitspreken. Maar door met nieuwe ogen te kijken kon ik hen compassievol en oordeelloos benaderen, hetgeen voor mij de weg vrijmaakte een leven te gaan leven met meer energie.

Want bij het stille verlegen meisje bleek ook nog een krachtige verlangende vrouw te wonen.

Marielle Schlicher | verhalencoach | verbinder | luisteraar

Na het afronden van de NLP Masteropleiding had ik niet de intentie om coach te worden.
Ik zag de opgedane kennis en vaardigheden meer als een verrijking voor mezelf. Maar steeds meer kreeg ik de opmerking: “Het gesprek met jou zette mij aan het denken” of “ik vond de ontmoeting met jou zo inspirerend”.
Het zou toch jammer zijn als ik dat alleen maar voor mezelf zou houden?

Dat is dus wat ik nu doe: ik prikkel, inspireer en begeleid.
Makkelijk? Nee, vaak niet. Diepgaand? Ja, altijd.
Ik geef je geen oplossingen, ik bied je inzicht. Ik laat je zien wat je doet en waarom je dat doet. En wat nodig is om het anders te gaan doen, zodat je vóóruit kunt. Kortom: ik breng je geen vissen, ik leer je vissen. Jij ontdekt wat er dan allemaal mogelijk is.

De mensen die bij mij komen, hebben vaak geen specifieke klacht. Ze maken een afspraak, omdat ze ‘onrustig’ zijn of ‘weinig energie hebben’ of ‘eens van gedachten willen wisselen’. Vaak beginnen ze het gesprek met ‘eigenlijk heb ik niets bijzonders te vertellen’. Waarna ze na de eerste vraag aan één stuk door praten. Om verbaasd te eindigen met: ‘Ik wist niet dat dit allemaal in mij zat’.

Ze voelen zich vertrouwd en gehoord. Met opgeheven hoofd en een stuk lichter gaan ze weer naar huis.

Trudy (52):
“Ik voel me enorm bevrijd. Er is ruimte ontstaan voor iets nieuws. Ik ben echt heel dicht bij mezelf gekomen.”

 

De kernvraag in het werken met verhalen is:
Wat houdt je gaande?

Door de verhalen die je vertelt naast elkaar te leggen en er betekenis aan te geven, ontdek je het patroon van je overtuigingen. Helpende overtuigingen die je dóór laten gaan. Maar ook beperkte overtuigingen die er voor zorgen dat jij moe en rusteloos bent. Je gebruikt taal om uiting te geven aan je innerlijke belevingswereld. Jouw interpretatie van je ervaringen geven de verhalen die je vertelt hun kleur, want niets heeft betekenis totdat jij er betekenis aan geeft.

Hoe mooi is het om samen de patronen te ontdekken en de verhalen van een betekenis te voorzien die er voor zorgt dat jij weer vol in het leven kunt staan? We spreken je verborgen kwaliteiten aan om je eigen verhaal te leven met alles wat er is. En dan kan je er maar net zo goed een mooie creatie van maken. Als een ware levenskunstenaar of -kunstenares. Op weg naar levenslust, de weg naar vrijheid.

Mezelf zie ik nu als hoofdpersoon van mijn eigen levensverhaal. Door de pen van mijn levensverhaal zelf vast te houden, stuur ik moeiteloos bij om te zorgen dat mijn leven geen horrorverhaal wordt.

Welke route kies jij
om tot ‘…..en ik leef nog lang en gelukkig’ te komen?

Nieuwsgierig hoe ik jou kan helpen jouw route te kiezen? Of wil je gewoon even kennismaken?

 

Bel of mail me, je bent welkom.

In ’t kort:

✍️ Ik hou van reizen, van kneuterigheid en van vastelaovend (carnaval)

✍️ Filosofische boeken lees ik het liefst (bv De eeuwige bron van Ayn Rand)

✍️ Je kunt me wakker maken voor een lange wandeling

✍️ Mijn kinderen leerden mij te  reflecteren

✍️ Dynamisch is het meest treffende woord om mijn gezin te omschrijven

Gesprek starten
1
💬 Contact!
Hallo, vertel maar .....