');
Voor je organisatie

Rust, kracht en verlangen: de pijlers waarop ik mijn leven baseer. In mijn werk komt dat tot uiting in oprecht luisteren, verbinden en inzicht geven. Daarvoor gebruik ik de verhalen die er leven en worden verteld.

Hoe zou je het vinden om met minder ‘gedoe’ leiding te geven, omdat medewerkers zich persoonlijk verbonden voelen met jouw organisatie?

Als je antwoord ’te gek’ of ‘opgelucht’ is, kan ik je helpen. Door jou inzicht te geven in de wijze waarop binnen het bedrijf kernwaardes worden uitgedragen. Door oprecht te luisteren naar hetgeen medewerkers bezighoudt.
Ik weet namelijk dat het belangrijk is dat medewerkers zich persoonlijk kunnen verbinden met de waardes die belangrijk zijn voor de organisatie. Met het inzicht in de aanwezige patronen – dat ontstaat wanneer er wordt geluisterd en de verhalen betekenis krijgen – werken we aan betrokkenheid, waardoor jij meer grip krijgt op je werk.

Bijvoorbeeld: gastvrijheid is één van je kernwaardes. Voor jouw medewerker is de concrete actie: iedere gast die binnenkomt vriendelijk begroeten met ‘hallo’. Voor jou is dat: iedere gast die binnenkomt met naam begroeten en vragen wat je voor hem/haar kunt betekenen.

Voel je het verschil in invulling van jouw kernwaarde? Onbegrip hierover leidt tot ‘gedoe’.
Ik help je met het in beeld brengen van de verschillen van invulling van de kernwaardes in de organisatie. Vervolgens gaan we samen aan de slag om iedereen volgens dezelfde invulling te laten werken.

Marielle heeft voor de school waar ik directeur van zou worden, samen met het team, een traject vormgegeven in het kader van onderwijsvernieuwing en het betrekken van ouders hierbij. Door het talent van Marielle om te luisteren naar de leerkrachten en daardoor hun verhaal te kunnen verwoorden, hebben zowel de leerkrachten als ikzelf geleerd wat een verhaal van de school doet met ouders. We hebben dit traject hierdoor echt samen met de ouders en leerlingen op kunnen pakken.
Marielle heeft ons laten zien hoe mooi kwetsbaarheid tonen kan zijn en dat het kan leiden tot wederzijds begrip. Ook zoomde ze in op het belang van verbinden en de mogelijkheden die daardoor ontstaan. Deze inzichten en de manier waarop we dit samen hebben aangepakt, hebben mij laten groeien als persoon en in mijn werk.

Marieke de Wit

directeur basisschool

Marielle heeft in de afgelopen jaren trainingen verzorgd voor onze medewerkers. In onze nieuw opgestarte onderneming hebben we communicatie, in al zijn vormen, hoog in het vaandel staan. Marielle heeft, en levert nog steeds, hier een actieve bijdrage in. Ze is in staat om theoretische modellen te vertalen naar praktische tools die voor de deelnemers herkenbaar en toepasbaar zijn. In de trainingen neemt ze een uitnodigende houding aan waardoor deelnemers zich op hun gemak voelen en actief deelnemen. Ze spiegelt deelnemers zonder dat men zich meteen wil gaan verdedigen. De werkvormen die ze hanteert sluiten aan bij de deelnemers.

Jeffrey Gielkens

Eigenaar zorgonderneming, Wabi Sabi | De Bolder

Wil je ook:

  • Geen gedoe in je organisatie
  • Weten wat er speelt
  • Betrokken zijn met je medewerkers
  • Een onderneming waar mensen pro-actief handelen
  • Een open cultuur in je bedrijf

Laat je naam en telefoonnummer hier achter en ik neem contact met je op.

12 + 7 =

Mariëlle heeft ons als sportvereniging geholpen om een duidelijker beeld te krijgen waar we staan als vereniging. Welke zaken dienen we zeker te behouden, wat kan beter en waar liggen onze uitdagingen. Maar ook waar mogen ( en zijn) we trots op. Het was voor een ons een waardevol traject met echte eyeopeners en goede feedback, we merken als vereniging dat de gesprekken en terugkoppeling echt iets in beweging hebben gezet en dat eigenlijk alleen maar door goed te luisteren.

Anouk van Lier

bestuurslid, SV Atalanta

Ook op persoonlijk vlak verbind ik mensen met hun innerlijke drijfveren. Door iemand inzicht te geven in zijn / haar kwaliteiten en de ruimte te bieden die optimaal te benutten, creëer je een betrokken medewerker ‘zonder gedoe’.

Gun jezelf én je medewerkers deze ontwikkeling. 

Gesprek starten
1
💬 Contact!
Hallo, vertel maar .....